Home / Novosti / Obavještenje o održavanju informativnih sesija za Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata

Obavještenje o održavanju informativnih sesija za Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata

Na Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020 potencijalni korisnici mogu kandidovati projekte u okviru tematskih prioriteta koji se tiču zapošljavanja, mobilnosti radne snage i socijalne i kulturne inkluzije s obje strane granice, te promocije turizma, kulturnog i prirodnog nasljeđa.

 

Ugovorno tijelo (CFCU Crne Gore) je objavilo Drugi poziv 15. januara 2019. godine koji će biti otvoren do 15. aprila 2019. godine.

 

Ukupna raspoloživa sredstva za ovaj poziv su 2,040,000.00 eura, koja će porkivati sledeće tematske prioritete (TP):

 • TP 1 – Podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija s obje strane granice (840,000.00 eura);
 • TP 3 – Promocija turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa (1,200,000.00 eura).

Aplikacioni paket za ovaj poziv možete preuzeti ovdje.

 

Informativne sesije, koje će se organizovati povodom objavljivanja Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020, biće održane po sljedećem rasporedu:

 • Kosovo:
  • Đakovica, 26. februar 2019. godine, u Hotelu „Carshia e Jupave“ (Agenda dostupna ovdje);
  • Peć, 27. februar 2019. godine, u Hotelu Dukagjini (Agenda dostupna ovdje);
 • Crna Gora:
  • Kolašin, 28. februar 2019. godine, u Hotelu „Four Seassons“ (Agenda dostupna ovdje);
  • Ulcinj, 01. mart 2019. godine, u Hotelu „The Long Beach“ (Agenda dostupna ovdje).

U slučaju da želite da učestvujete u događajima koji će biti organizovani na Kosovu, molimo Vas da potvrdite učešće vaše organizacije/institucije na Info sesiji slanjem popunjenog obrazca za prijavu (kliknite ovdje za preuzimanje obrazca za prijavu za Info sesije na Kosovu) na e-mail adresu: gazmir.raci@jts-mne-alb-mne-kos.org najksanije do utorka, 19. februara 2019. godine, do 15.00h.

 

U slučaju da želite da učestvujete u događajima koji će biti organizovani u Crnoj Gori, molimo Vas da potvrdite učešće vaše organizacije/institucije na Info sesiji tako što ćete nam poslati popunjeni obrazac za prijavu (kliknite ovdje za preuzimanje obrazca za prijavu za Info sesije u Crnoj Gori) na e-mail adresu: almir.causevic@jts-mne-alb-mne-kos.org najksanije do četvrtka, 21. februara 2019. godine, do 15.00h.