Home / Novosti / Održan treći sastanak Zajedničkog odbora za nadgledanje IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020

Održan treći sastanak Zajedničkog odbora za nadgledanje IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020

Treći sastanak Zajedničkog odbora za nadgledanje IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020 održan je 25. i 26. septembra 2018. godine u Prištini, tokom kojeg se razmatrala lista projekata predloženih za finansiranje u okviru Prvog poziva kao i donešena odluka o fokusiranju Drugog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga. Sastanku su prisustvovali predstavnici operativnih strukutra programa (OS), Ugovornog tijela (UT), Zajedničkog tehničkog sekretarijata (ZTS), kao i predstavnica Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, u svojstvu posmatrača.

 

Naime, prvog dana sastanka je predstavljena lista projekata predloženih za finansiranje u okviru Prvog poziva za podnošenje projektnih prijedloga. Zajednički odbor za nadgledanje je dao pozitivno savjetodavno mišljenje na listu projekata predloženih za finansiranje u okviru Prvog poziva uz dodatnu preporuku za njihovo sprovođenje.

Next Prev

 

 

 

 

Next Prev

Drugog dana sastanka Zajedničkog odbora za nadgledanje prezentovana je analiza rezultata koji će se postići projektima koji su predloženi za ugovaranje u okviru Prvog poziva i data je procjena njihovog doprinosa u dostizanju programskih indikatora. Zatim je razmatrano ispunjavanje postavljenih programskih indikatora i fokusiranje narednog poziva. Predstavnici Zajedničkog odbora za nadgledanje su se usaglasili da se naredni poziv fokusira i predloženi su tematski prioriteti, specifični ciljevi i ciljane grupe koje će biti obuhvaćene Drugim pozivom za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru ovog programa.