Home / Novosti / Održana Informativna sesija u okviru Ipa programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo

Održana Informativna sesija u okviru Ipa programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo

Nakon objavljivanja Trećeg poziva za podnošenje projektnih predloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020, 25. maja 2021. godine preko MS teams online platforme održana je Informativna sesija sa ciljem predstavljanja pravila Trećeg poziva. Online informativnoj sesiji prisustvovalo je više od 100 učesnika, koji su predstavljali javne institucije, lokalne samouprave, obrazovne institucije, civilno društvo i medije iz obje države.

 

Kako je navedeno tokom Informativne sesije povodom objavljivanja Trećeg poziva za podnošenje projektnih predloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo, potencijalnim aplikantima za zajedničke projekte Crne Gore i Kosova u oblastima zapošljavanja, zaštite životne sredine i turizma na raspolaganju je 3,48 miliona eura. Tokom informativne sesije naglašeno je da je Ipa Program prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo odlična prilika za saradnju i razmjenu iskustava, te da je dobra saradnja dvije države rezultirala ugovaranjem 13 projekata ukupne vrijednosti 4,7 miliona eura u okviru Prvog i Drugog poziva za podnošenje projektnih predloga.

 

Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore, kao Ugovorno tijelo programa, predstavili su učesnicima informativne sesije pravila prijavljivanja u okviru Trećeg poziva. Informativnu sesiju je organizovala Kancelarija za evropske integracije Crne Gore u saradnji sa Diretroratom za finansiranje i ugovaranje EU pomoći iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore i Ministarstvom za lokalnu upravu Kosova, uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata programa.