Home / Novosti / Održane radionice i treninzi za preko 80 potencijalnih aplikanata Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo

Održane radionice i treninzi za preko 80 potencijalnih aplikanata Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo

Zajednički tehnički sekretarjat za Ipa Programe prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija i Crna Gora – Kosovo u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Crne Gore, Ministarstvom finansija Crne Gore – Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) i Ministarstvom za administraciju lokalne samouprave Republike Kosova, organizovao je radionice i treninge za potencijalne aplikante prije objave Drugog proziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020.

 

U periodu od 23. oktobra  – 2. novembra 2018. godine održane su dvije obuke na temu upravljanja projektnim ciklusom i dvije projektne klinike, u Đakovici (Kosovo) i u Beranama (Crna Gora). Događaji su omogućili učesnicima da se, kroz praktičan rad, primjere, grupne diskusije i kroz pitanja i odgovore upoznaju sa osnovnim principima upravljanja projektnim ciklusom, kao i da dobiju savjete kako da prevaziđu uobičajne greške unutar različih sekcija prilikom popunjavanja projektog sažetka i projektnog prijedloga. Na događajima je učestvovalo 82 predstavnika institucija, opština i civilnog sektora iz programske oblasti.

 

Pružene obuke su dio tehničke podrške Ipa Programima prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija i Crna Gora – Kosovo koju finansira Evropska unija.

Next Prev

 

 

 

 

 

Next Prev