Home / Njoftime / Trashëgimia kulturore – Thesari i Rajonit Ndërkufitar

Trashëgimia kulturore – Thesari i Rajonit Ndërkufitar

Komunat e binjakëzuara, komuna e Pejës dhe komuna e Gucisë , me forca të përbashkëta po zbatojnë projektin Trashëgimia kulturore – Thesari i Rajonit Ndërkufitar. Qëllimi i projektit është të kontribuojë në vlerësimin e trashëgimisë kulturore në rajonin e Bjeshkëve të Numuna duke krijuar rrugë dhe shtigje të reja kulturore si produkt dhe ofertë e re turistike në zonën e synuar.

 

Me qëllim të përmirësimit të kushteve të objekteve të trashëgimisë përgjatë rrugës kulturore dhe ofrimit të shërbimeve më të mira për turistët, janë blerë edhe guidat audio në Pejë. Për më tepër, tabelat informuese janë vendosur në tri hyrje kryesore të Pejës për të shkëmbyer informacione në lidhje me asetet e trashëgimisë kulturore të qytetit, si dhe shenja sinjalizuese para aseteve të trashëgimisë në Pejë dhe karriget e pushimit.

Next Prev

 

 

Next Prev